OSB’NİN YENİ ALTYAPI İHALESİNİ % 47.01 KIRIMLA KLV İNŞAAT KAZANDI

*Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin geçen yıl Kasım ayında yapılan ihalesinin, ihaleyi kazanan firmanın sözleşme koşullarını yerine getirememesi üzerine sözleşmesinin feshedilmesinin ardından yeni ihale Ankara’da yapıldı. İhaleyi, % 47.01 kırımla KLV İnşaat firması kazandı.
*7 gün içinde Milas’ta ihale sözleşmesinin imzalanmasında n sonra elektrik dışında diğer altyapı çalışmalarının 2 yıl içinde tamamlanası gerekiyor.

Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı yapımı ihalesi Ankara’da yapıldı. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nde yapılan ihaleye katılan 4 firma arasından % 47.01 kırım yapan KLV İnşaat A.Ş. kazandı. İhale koşullarına göre Milas OSB’nin altyapı yapımının 2 yıl içinde tamamlanması gerekiyor.
Milas OSB’nin geçen yıl Kasım ayında yapılan altyapımı ihalesini kazanan firmanın ihale koşullarını yerine getirememesi üzerine sözleşmesinin feshedilmesinin ardından Ankara düzeyinde yoğun şekilde girişimlerini sürdüren Milas OSB Mütevelli Heyeti’nin de çabalarıyla yeni ihale 17 Kasım Salı günü saat 10.00’da T. C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nde yapıldı. 7 firmanın ihale dosyasını aldığı öğrenilirken Bakanlık tarafından yeterli bulunan 4 firma ihaleye katıldı. Milas OSB Mütevelli Heyet Başkanı Milas Kaymakamı Fuat Gürel, OSB Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, OSB Müdürü Haluk Onaran ve OSB Kontrol Mühendisi Feyzi Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ihale 14 milyon 121 bin TL üzerinden açık eksiltme yöntemiyle yapıldı. İhale dosyaları açıldığında en yüksek oranda kırım yaparak en düşük fiyatı KLV İnşaat A. Ş.’nin verdiği görüldü ve bu firma ihaleyi kazandı.
İhalenin bundan sonraki aşamasında Milas OSB Mütevelli Heyet yönetimi ile ihaleyi kazanan KLV İnşaat A.Ş. arasında 7 gün içinde ihale sözleşmesinin imzalanması ve ardından ye r tesliminin yapılması gerekiyor. İhale koşullarına göre, ihaleyi kazanan KLV İnşaat A.Ş. elektrik altyapısı dışında 1 No’lu bağlantı yolu, iç yollar, kanalizasyon, içme ve kullanma suyu, yağmur suyu, atıksu gibi altyapı işlerini iki yıl içinde tamamlayacak.
Milas OSB Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı ve MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, iptal edilen önceki ihalenin ardından sürdürdükleri yoğun temaslar sonucunda oldukça kısa sayılabilecek bir süre içinde yeni altyapı ihalesinin yapılmasının önemli bir başarı olduğunu vurgulayarak “İnşallah bu kez bir aksilik olmaz ve yıllardır beklediğimiz OSB’nin altyapı sorunu çözümlenir. İhale koşullarına göre iki yıl içinde altyapının bitirilmesi gerekiyor. Altyapının bitirilmesi ile birlikte OSB’de fabrika inşaatlarının yapımına başlanmasının önünde hiçbir engel kalmayacak” diye konuştu.