OSB’DE KAMYONCULARA ÇOK İŞ ÇIKACAK

MİTSO yönetimi, kısa bir süre önce genel kurulunu yapan Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret etti.

Milas OSB’nin bir an önce yapılabilmesi için odalar arası işbirliğinin de gündeme geldiği ziyaret sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Milas OSB faaliyete geçtiğinde Milaslı kamyonculara da çok iş çıkacak” dedi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, kısa bir süre önce yapılan genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurol Paskal’ı ziyaret ederek kutladı. Ziyaret sırasında Milas OSB’de son dönemde yaşanan gelişmeleri aktaran MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Milas OSB faaliyete geçtiğinde Milaslı kamyonculara çok iş çıkacak” dedi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul, Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Yiğit, Halil İbrahim Gülen ve Ömer Eliş, kısa bir süre önce genel kurulunu yapan Milas Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret ettiler. Oda başkanı Nurol Paskal’ı yeniden seçilmesi nedeniyle kutlayan MİTSO yöneticileri Paskal’a başarılar dilediler.

Ziyaret sırasında Milas’ı ilgilendiren konularda görüş alışverişinde bulunan iki oda yöneticileri bu yıl Milas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının başarılı geçtiğini belirttiler. Nurol Paskal “Bu sene fuar iyi oldu, çok iyi geçti. Gelecek yıl inşallah daha güzel olacak” dedi. Paskal, Büyükşehir olunca bazı sıkıntıların da yaşanacağını, bütün taşıma ihalelerinin Büyükşehir tarafından yapılacağını belirterek “Biz de hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz. Şimdiden dersimizi çalışıyoruz. Çeşitli Büyükşehirlerden yönetmelikler getirttik ve bunları okuyoruz, dersimizi çalışıyoruz” dedi. Milas’ta kamyonetçilik yapanlara da sahip çıkılmasını isteyen Nurol Paskal “Bu arkadaşların sayıları bir hayli azaldı. Komyonetçilik işkolu neredeyse kapanmak üzere. Bu arkadaşlara sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Nurol Paskal’ın yeniden oda başkanlığına seçilmesi nedeniyle kutlayarak başarılar diledi. Reşit Özer, Milas Fuarının gelişmesinden ve gördüğü ilgiden memnun olduklarını belirterek “Milas’ın ürünlerini tanıtmak amacıyla odamızın fuardaki standını bu yıl büyütmüştük. Gelecek yıl daha da büyüteceğiz. Milas’ın zeytinini, yağını, sabununu, halısını, balını, balığını, tarihini, kültürünü odamızın standında tanıtacağız” diye konuştu. Milas OSB’deki gelişmeleri de aktaran Reşit Özer “Milas OSB faaliyete geçtiğinde inanıyorum ki, Milaslı kamyonculara da çok iş çıkacak. Milas OSB’de üretilen ürünler, Milaslı kamyoncular tarafından taşınacak. Kamyoncular şimdiden buna hazır olsunlar. Önemli olan bir an önce Milas OSB’nin bitirilebilmesi. Bu konuda tüm odalarımızın işbirliği yapması gerekiyor” dedi. Kamyonetçilerin de desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Reşit Özer, “O arkadaşlar da Milas’ta hizmet üretiyorlar. Elbette onların da yaşaması, yaşatılması gerekiyor. Onlar da daha makul fiyatlar verirlerse daha çok iş yapacaklarına inanıyorum” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul da, kendisiyle birlikte her gün kamyonetçilere beş, on iş verebilecek birkaç firma olduğunu belirterek “Kamyonetçiler uygun fiyat verdiklerinde birçok firma minibüs, kamyonet alarak, şoför tutarak, onların giderleriyle, vergi, sigorta gibi sorunlarıyla uğraşmaktansa kamyonetçilere iş vermeyi düşünebilir. Kamyonetçiler de uygun fiyatlar verirlerse, bizler onlara iş vermek için gereken desteği gösteririz” diye konuştu.