“OSB ALTYAPISI EN GEÇ ŞUBATTA İHALEYE ÇIKACAK”

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekim ayı olağan toplantısında, gündem dışı bir konuşma yaparak OSB için Ankara’da yapılan görüşmeler konusunda meclis üyelerini bilgilendiren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Ankara’da Bakanlık yetkililerinin bildirdiğine göre; Milas OSB’nin altyapısının yapımı işinin en geç Şubat ayı içinde ihaleye çıkarılabileceği müjdesini verdi.
MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel’in mazereti nedeniyle katılmadığı toplantı Meclis Başkan Vekili Hayati Çorbacı tarafından açıldı. Gündemin ilk maddesi gereğince Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Eylül ayı kati mizan cetvelinin denk bir şekilde olduğu belirtildi. Yapılan oylama sonucunda MİTSO’nun Eylül ayı kati mizan cetveli, oturumda hazır bulunan üyelerin oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesi gereğince gündem dışı söz almak isteyen üye olmayınca MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer söz alarak son bir aylık dönemdeki çalışmalar ve geçen hafta Milas OSB için Ankara’da yapılan temaslar konusunda meclis üyelerini bilgilendirmek amacıyla bir konuşma yaptı.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer; Kaymakam Fuat Güner, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, OSB Müdürü Haluk Onaran, AKP Milas İlçe Başkanı Bülent Demir ile birlikte 24 Ekim Perşembe günü, AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın da katılımı ile bakanlık yetkilileriyle görüşme yapıldığını anlattı. Reşit Özer; yapılan görüşmeler sırasında Milas çevresinde tarım alanı, zeytinlik, orman veya sit nedeniyle OSB yapılabilecek bir başka arazi bulmanın mümkün olmadığını anlattıklarını ve böylece OSB arazisi üzerinde oluşan kaygıların giderildiğini yetkililer tarafından OSB arazının aynı yerde yapılmasının kabullenildiğini anlatarak “Böylece OSB arazisi üzerinde bir süredir sürdürülmekte olan tartışmalar sona ermiş oldu” dedi. Altyapı projelendirme ihalesi sonrasında yaklaşık 43 aydır yaşanmakta olan tıkanıklığın aşılabilmesi için karşılıklı olarak bazı işlerin üstlenildiğini belirten Reşit Özer; Milas OSB Müteşebbis Heyeti ve Milas Belediyesi tarafından yapılacak işleri şöyle sıraladı:
“OSB İÇİN MİLAS’TAN İSTENENLER :
– OSB arazisinde ortaya çıkacak ve yatırımcının kaçınmasına neden olacak kazı giderleri için OSB müteşebbis heyetinin sorumluluk üstlenmesi.
– OSB’ye kullanma suyu temininin Milas Belediyesi tarafından üstlenilmesi
– OSB arazisindeki su şebekesinin OSB yönetimi tarafından yapılması, OSB’ye kadar olan hattın Belediye tarafından üstlenilmesi.
– OSB arazisi dışındaki kanalizasyon hattının yapımını ve OSB’nin kendi atıksu arıtma tesisinin yapılmasına kadar geçecek sürede Milas Belediyesinin arıtma tesisinden yararlanılması için Belediye Meclisinde karar alınması.
– OSB arazisindeki yağmur sularının Sarıçay’a akıtılmasının sağlanması.
– DSİ’den Sarıçay’da oluşabilecek su taşkınlarına ilişkin koruma planı alınması.
– OSB arasizinin eğim haritasının çıkarılması, enkesitlerin polyelere işlenmesi.
– Bunların yapılmasıyla birlikte ihaleyi kazanmış olan firmanın ihale koşullarının gereğini yerine getirmesi Bakanlık tarafından sağlanacak.”
Varılan aşamanın umut verici olduğunu belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Ankara’da umut verici bir noktaya geldik. Taraflar, bazı işlerin yapılmasını üstlendiler. Böylece uzun süredir bitirilemeyen altyapı projelendirme işi kısa sürede tamamlanacak. Ardından, Ankara’da Bakanlık yetkililerinin bildirdiğine göre büyük bir ihtimalle Şubat ayında bu kez OSB’nin altyapısının yapılması işi ihaleye çıkarılacak. Böylece bahar aylarında OSB arazisinde altyapı için iş makineleri çalışmaya başlayacak gibi görünüyor” diye konuştu.